Recomandări pentru Managementul Timpului în anul 2018 de la PEP Worldwide

Paperless?
10/10/2017
Sesiune deschisă PEP® Worldwide România, 20.02.2018
12/01/2018

La finalul anului 2017, PEP Worldwide a realizat un scurt sondaj la nivel internațional pentru a evidenția cele mai utilizate obiceiuri de management al timpului la nivelul diferitelor culturi. Vă prezentăm mai jos rezultatele:

Nu apelați la multitasking! Pierdeți timp, concentrare și creșteți nivelul de stres (Statele Unite)

Controlați fiecare zi învățând cum să gestionați în mod eficient Calendarul și Lista de Sarcini (China)

Stabiliți în Calendar o întâlnire cu voi înșivă pentru a lucra la sarcinile cele mai importante și tratați această întâlnire în același fel în care ați trata o ședință cu alte persoane (Columbia)

Stabiliți reguli comune pentru organizarea documentelor și a informațiilor – urmați aceste reguli! Vorbim despre knowledge management și acesta ne ajută să economisim foarte mult timp, să evităm neplăceri și tensiuni (Danemarca)

Încheiați-vă săptămâna în fiecare vineri, realizând un plan pentru săptămâna viitoare (Hong Kong)

Preluați controlul instrumentelor pe care le utilizați. Nu le lăsați să vă întrerupă în mod constant (Luxembourg)

Faceți lucrurile chiar la primul contact. Fiți eficienți și faceți-vă un obicei din asta (Malaezia)

Îmbunătățiți colaborarea, prin arhivarea comună a documentelor pe un disc partajat. Când transmiteți documente, utilizați un link în locul copierii documentului în e-mail (Olanda)

Înainte de a începe lucrul la o sarcină, întrebați-vă de ce faceți asta – care este valoarea adăugată și dacă este acesta modul cel mai eficient în care vă puteți utiliza timpul (Noua Zeelandă)

Conștientizați și definiți aria dumneavoastră de responsabilitate. Această claritate vă va ajuta să vă asigurați că timpul și energia investite, aduc rezultate care sunt cu adevărat importante (Norvegia)

Progresul înseamnă să acționați prompt. Utilizați Calendarul în mod proactiv (Filipine)

Nu vă dublați munca! Chiar când deschideți un e-mail tratați sarcina pe care o transmite, indiferent de dispozitivul de pe care îl accesați – fie de pe computer sau de pe smartphone (Polonia)

Rezolvați problemele cât sunt încă mici. Nu lăsați lucrurile să scape de sub control. Nu mai amânați lucrurile! (Singapore)

Prioritizați. Faceți ceea ce este important și generează valoare pentru organizație (Taiwan)

Rezervați primele 45 de minute ale zilei pentru o Prioritate Majoră, înainte de a vă deschide e-mailul (UK)

Rămâneți concentrați pe rezultatul final. Nu vă lasați distrași de ”bruiaje”. Atunci când trebuie să vă concentrați pentru a finaliza rapid o sarcină, închideți telefonul mobil (Vietnam)

PEPWorldwide România, București, Nicolae Golescu, 17

0040.21.323.01.71

office@pepworldwide.ro