Paperless?

Gata cu concentrarea exclusivă pe premiu: redefinirea drumului vostru către succes
10/10/2017
Recomandări pentru Managementul Timpului în anul 2018 de la PEP Worldwide
19/12/2017

Prima dată când am întâlnit un client care a făcut pași spre un mediu de lucru „fără hârtie” a fost în urmă cu 20 de ani. Clientul era o mare companie petrolieră olandeză, iar proiectul presupunea crearea unei proceduri pentru arhivarea documentelor în mod electronic.

Intenția a fost admirabilă, însă procedura laborioasă de arhivare electronică a documentelor, rezultată, a condamnat proiectul la eșec. Uneltele necesare pentru arhivarea electronică a documentelor nu erau disponibile în respectiva perioadă.
Făcând acum un pas înainte, până în anul 2005, când am vizitat sediul Microsoft din Olanda, am aflat că personalul Microsoft folosea, în medie, o singură coală de hârtie A4 pe persoană, pe săptămână.
Ulterior, Noul mod de lucru a devenit la modă în Olanda. Acesta era adesea un alt nume pentru „flex-work” sau „hot desking” și/sau reprezenta, pur și simplu, un motiv legitim pentru reducerea costurilor.

Instrumentele digitale puse la dispoziție pentru munca de la distanță erau deseori inadecvate. Acest lucru, combinat cu tendința a 70-80% din ființele umane de a rezista schimbării, a făcut adoptarea și mai dificilă.

Munca la distanță, folosind instrumente digitale și nu hârtie, necesită un anumit mod de gândire. Cere ieșirea din zona de confort, intrarea într-o nouă lume. Și această lume nu este nouă pentru generația tânără care intră acum pe piața muncii. Pentru această generație, aceasta este doar „modul normal de a lucra”.

În 2015 am fost rugați să personalizăm programul nostru PEP® pentru o societate majoră care gestiona spații locative rezidențiale din Haga. Scopul a fost să-i învățăm pe angajații companiei să renunțe la registrele și agendele pe bază de hârtie și să le înlocuiască cu unelte digitale. Administratorii sunt în majoritatea lor bărbați, aparținând grupei de vârstă 45-60 de ani și nu aveau cunoștințe de operare pe calculator. Au trebuit să învețe să folosească un computer, un smartphone și aplicațiile software furnizate de angajator.
Astfel, pe parcursul implementării acestui program personalizat PEP®, o lume cu totul nouă a fost deschisă pentru acești angajați. Progresele lor și rezultatul final al consultanței acordate, constituie o mărturie a avantajelor muncii digitale, fără hârtie.

Este mai ușor, mai eficient și mai productiv și mult mai satisfăcător.

Deci, fără hârtie?

Da, desigur, dar obiceiurile vechi mor greu.

Psihologii spun că este nevoie în medie 21 de zile pentru a stabili un nou obicei sau rutină.

Eric Magnusson
Managing Partner
PEP®worldwide – Europa

Acest articol reprezintă o traducere a articolului original publicat la: https://pepworldwide.nl/blog/