Gata cu concentrarea exclusivă pe premiu: redefinirea drumului vostru către succes

Paperless?
10/10/2017

Suntem cu toții familiarizați cu importanța stabilirii de obiective, atât în ​​viața personală, cât și în cea profesională. Cum ar fi dacă v-am spune că exact concentrarea pe un rezultat final ne-ar putea face să nu-l atingem?

Un articol recent al autorului american James Clear ne-a atras atenția. În acest articol, el sugerează că obiectivele pot de fapt „să vă reducă nivelul actual al fericirii”. Acum, după cum știți, la PEPWorldwide luăm destul de în serios stabilirea obiectivelor – așa că am considerat că acest lucru justifică o investigație suplimentară. Contrazice acest lucru principiile PEP pe care le cunoaștem și le îndrăgim?

Deloc, spune directorul general PEPworldwie din Noua Zeelandă, Kathryn Anda. Opinia lui Clear este că ar trebui să facem un pas înapoi și să ne concentrăm asupra procesului, mai degrabă decât să agonizăm gândindu-ne la rezultatul final. „Uneori, ceva este atât de mare și complex, încât nici măcar nu știm cum să începem, iar apoi această presiune atârnă continuu asupra noastră”, explică ea. „De câte ori ați ajuns în etapa în care ați setat un obiectiv – și de atunci nu ați reușit să mergeți mai departe? Cheia este pur și simplu să inițiați un proces.”

Astfel, ceea ce propunem nu reprezintă o schimbare de paradigmă în abordarea noastră față de stabilirea obiectivelor, ci o ajustare marginală a perspectivei. Pentru exemplificare, Clear folosește o analogie cu lumea sportivă: dacă ați fi un antrenor de baschet și v-ați concentra doar pe ceea ce a făcut echipa dumneavoastră la antrenamente în fiecare zi, în loc să vă concentrați asupra câștigării campionatului, ați obține rezultate? El crede că da. Și noi suntem de acord. Sigur, filosofia noastră pune accentul pe stabilirea de obiective (realiste, amintiți-vă!) – dar încurajăm, de asemenea, clienții noștri să planifice cu atenție astfel încât să parcurgă cu succes fiecare pas pe care îl vor face în vederea realizării acestora.
Deci, să punem aceste sisteme la punct.

Am inclus câteva sfaturi pentru a începe:

  • Claritatea este, ca întotdeauna, esențială.

Chiar dacă susținem o schimbare de perspectivă, tot trebuie să identificați în mod clar ținta către care vă îndreptați. „Avem adesea obiective clare în viața personală, dar știți foarte clar ceea ce doriți să obțineți la locul de muncă?”, întreabă Anda. ”Primul pas este acela de a clarifica exact ceea ce trebuie sa obții.”

  • Pur și simplu, fă-o!

Acest principiu familiar PEP se aplică și în această situație. „Faceți primul pas, scrieți prima propoziție, demarați procesul”, spune Anda. „Odată ce ați început acest proces, este mult mai ușor să mențineți impulsul.”

  • Recunoașteți succesul la fiecare pas făcut – nu doar pe cel final.

Cea mai importantă parte a schimbării atenției noastre de la milestone-uri către metodă, spune Anda, este să celebram succesul pe parcurs. „Odată ce ați început, recunoașteți ceea ce ați obținut deja”, explică ea. „Nu așteptați până la sfârșit pentru a sărbători, pentru că această abordare poate fi auto-destructivă. Te vei culpabiliza pentru că nu ai atins încă obiectivul tău – în schimb, ar trebui să sărbătorești cei trei sau patru pași foarte importanți pe care i-ai făcut pentru a-l realiza. Este vorba despre crearea de mici victorii de-a lungul drumului.”

Așadar, provocarea noastră față de dumneavoastră este următoarea: identificați un obiectiv pe care ar trebui să-l realizați – suntem destul de siguri că veți găsi unul – și faceți primul pas spre atingerea acestuia. Dar de data aceasta, lăsați-o mai ușor cu așteptările. Acordați puțin mai multă atenție călătoriei în care ați plecat și o atenție puțin mai redusă punctului de sosire. Și să ne spuneți unde vă duce această abordare. Orice s-ar întâmpla, credem că vă veți bucura de călătoria făcută.

Acest articol reprezintă o traducere a articolului original publicat la: https://pepworldwide.co.nz/blog/