“Nu am avut niciodată parte de un program de formare care să fi făcut o diferență pozitivă atât de mare,

pentru atât de mulți oameni din echipa extinsă.”  • Sondajele în rândul angajaților arată o îmbunătățire de 80-90% a satisfacției generale a personalului față de locul de muncă și de organizație

  • Au fost înregistrate câștiguri uriașe în productivitate ca urmare a eficientizării proceselor de lucru și recâștigării controlului asupra e-mailului

  • A fost remarcată o reducere substanțială a nivelului de stres.

Provocarea

O afacere de familie, care activează în sectorul high-tech, având o prezență globală, a vrut să-i ajute pe angajații săi să-și recâștige controlul asupra volumului lor de muncă, precum și să învețe modalități mai rapide și mai inteligente de lucru. Au derulat inițial un program pilot, care a produs rezultate impresionante, astfel încât echipa executivă a decis să îl implementeze în cadrul întreagii organizații. Organizația a subscris deja la principiile LEAN de lucru și programul nostru a completat perfect aceste principii. Compania percepe programul PEP ca fiind „LEAN pentru birou”.

Soluția noastră

CEO-ul adjunct care a urmat programul PEP, a stabilit un grup de lucru și a solicitat consultantului PEP să lucreze direct cu fiecare director general pentru a discuta nevoile fiecărui departament. Au fost dezvoltate soluții personalizate pentru fiecare echipă și există în prezent două programe distincte în derulare.

Rezultatul

Toți directorii generali au apreciat în mod deosebit programul și și-au impus ca obiective personale să își eficientizeze procesele de activitate și să se asigure că toți oamenii lor lucrează mai eficient. Echipa executivă a remarcat în primul rând cum schimbările, chiar și cele minore (de exemplu, efectuarea unei analize retrospective săptămânale sau asigurarea faptului că inboxurile e-mailurilor sunt goale la sfârșitul zilei) produc efecte pozitive. Sondajele în rândul personalului arată o îmbunătățire de 80-90% a satisfacției globale cu privire la locul de muncă și la organizație. Echipele sunt mult mai motivate – toată lumea „vorbește aceeași limbă” – iar finalizarea proiectelor este recunoscută și sărbătorită. Au fost înregistrate câștiguri uriașe ca urmare a eficientizării întâlnirilor unu la unu și a recâștigării controlului asupra e-mailului. De asemenea, a existat o reducere substanțială a nivelului de stres.

[social_warfare]